این پاورپوینت به بررسی مفاهیم مرتبط با جنگ نرم از دیدگاه مقام معظم رهبری و اهمیت آن در نظام جمهوری اسلامی پرداخته و به توضیح اصول جنگ نرم و ابزارهای فرهنگی و روانی آن می پردازد. در این ارائه به جنگ نرم به عنوان ابزاری برای نفوذ فرهنگی و تهاجم علیه ملت ها پرداخته شده است.
مقدمه:
جنگ نرم به عنوان یکی از ابزارهای پیچیده و نوین در مقابله با نظام های ارزشی و فرهنگی ملت ها در عصر حاضر، جایگاه ویژه ای در مباحث امنیتی و فرهنگی دارد. این نوع جنگ با استفاده از ابزارهای رسانه ای، فرهنگی، و روانی به جای درگیری نظامی مستقیم، به نفوذ در افکار عمومی، تضعیف اراده و باورهای مردم و تغییر هویت فرهنگی آنها می پردازد. یکی از اهداف اصلی جنگ نرم، ایجاد تردید در باورها و ارزش های جامعه است. در این راستا، دشمنان از روش های متنوعی همچون شایعه پراکنی، تحریف حقایق و به کارگیری رسانه های پیشرفته برای تأثیرگذاری بر ذهن ها و قلوب مردم استفاده می کنند. این نوع تهاجم می تواند پایه های فرهنگی و معنوی جامعه را متزلزل کند و در نهایت به سلطه فرهنگی و سیاسی منجر شود. نظام سلطه جهانی، با ابزارهای رسانه ای و نفوذ فرهنگی، سعی در تضعیف هویت ملی و دینی کشورها دارد. بنابراین، آگاهی و بصیرت در مواجهه با این تهدیدات، اهمیت حیاتی دارد و وظیفه ی تمامی آحاد جامعه است که با شناخت دقیق و استفاده از ابزارهای فرهنگی مناسب، در برابر این نوع تهدیدات ایستادگی کنند.
اصل 110 قانون اساسی جمهوری اسلامی وظائف و اختیارات رهبر:
1- تعیین سیاستهاى کلى نظام جمهورى اسلامى ایران پس از مشورت با مجمع تشخیص مصلحت نظام.
2- نظارت بر حسن اجراى سیاستهاى کلى نظام.
3- فرمان همهپرسى.
4- فرماندهى کل نیروهاى مسلح.
5- اعلام جنگ و صلح و بسیج نیروها.
6- نصب و عزل و قبول استعفاى:
الف- فقهاى شوراى نگهبان.
ب- عالیترین مقام قوه قضائیه.
ج- رئیس سازمان صدا و سیماى جمهورى اسلامى ایران.
د- رئیس ستاد مشترک.
ه- فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامى.
و- فرماندهان عالى نیروهاى نظامى و انتظامى.
7- حل اختلاف و تنظیم روابط قواى سه گانه.
8- حل معضلات نظام که از طرق عادى قابل حل نیست، از طریق مجمع تشخیص مصلحت نظام.
9- امضاى حکم ریاست جمهورى پس از انتخاب مردم ـ صلاحیت داوطلبان ریاست جمهورى از جهت دارا بودن شرایطى که در این قانون مىآید، باید قبل از انتخابات به تأیید شوراى نگهبان و در دوره اول به تأیید رهبرى برسد.
10- عزل رئیس جمهور با در نظر گرفتن مصالح کشور پس از حکم دیوان عالى کشور به تخلف وى از وظایف قانونى، یا رأى مجلس شوراى اسلامى به عدم کفایت وى بر اساس اصل هشتاد و نهم.
11- عفو یا تخفیف مجازات محکومین در حدود موازین اسلامى پس از پیشنهاد رئیس قوه قضائیه.
رهبر مىتواند بعضى از وظایف و اختیارات خود را به شخص دیگرى تفویض کند.
فرمت فایل: پاورپوینت
تعداد صفحات: 155
مطالب مرتبط