پاورپوینت درباره ازدواج حضرت محمد (ص) با حضرت خدیجه (س)، این ازدواج به عنوان یکی از پایه گذارهای نهاد خانواده در اسلام، از جنبه های مختلف مورد بررسی قرار می گیرد. حضرت خدیجه (س)، اولین همسر پیامبر اسلام بودند و این ازدواج نه تنها نمونهای از انسانیت و صداقت پیامبر (ص) بلکه نشانهای از ارزش زن در جامعه اسلامی است.
مقدمه
حضرت خدیجه دختر خویله بن اسد بن عبدالعزّی بن قصی بن کلاب. نام مادر او فاطمه دختر زائدة بن اصم از زندگی او تا قبل از ازدواج با پیامبر ـ صلّی الله علیه و آله ـ خبرهای چندانی در دست نیست ولی همه اخبار حاکی از آن است که وی زنی ثروتمند و در عین حال شرافتمندی بود. و از این رو او را طاهره میخواندند.
خدیجه قبل از ازدواج با پیامبر ابتدا با عتیق بن عائذ عبدالله بن عمر مخزومی ازدواج نمود و از او صاحب پسری به نام هند شد. پس از مرگ عتیق با ابو هاله مالک بن نباش تمیمی ازدواج کرد و از او نیز صاحب پسری به نام هند و دختری به نام هالة شد، برخی ازدواج با ابو هالة را مقدم بر ازدواج با عتیق میدانند.
دلایل ازدواج پیامبر (ص) و حضرت خدیجه (س)
خدیجه بانوی فهیم و ثروتمند مکه از زنان نادر جزیره العرب بشمار میامد.با ان که دو شوهر پیشین اش بدرود زندگی گفته بودند:شادابی و جوانی خود را حفظ کرده همچنان دست رد به سینه بزرگان واشراف میزد وخواستگارانش را نومید میساخت اوکه با تبار با فضیلت امین قریش را نیک می شناخت ویا از راز نهفته در وجود این جوان پاکدامن اگاه بود.
پیامبر گرامی اسلام در خانه ابوطالب وتحت کفالت ایشان به سن 24سالگی رسیده بود.ابوطالب نگران آینده پیامبر بود معمولآ در شهر مکه کاری جز تجارت برای اشتغال جوانان وجود نداشت چه اینکه محیط مکه بر خلاف مدینه،آب وسایر امکانات کافی برای کشاورزی نداشت ومردم این شهر همگی یا تاجر کلی یا کاسب جزیی بودند ولی ابوطالب ثروتی نداشت که از مال قریش سرمایه لازم را دراختیار پیامبر قرار دهد از این رو به ان حضرت پیشهاد کرد که خدیجه(زن ثروتمند مکه)وامی بگیرد ومانند بسیاری از افراد،او نیز با مال خدیجه تجارت نماید
فهرست مطالب:
دلایل ازدواج پیامبر (ص) و حضرت خدیجه
علل ظاهری و باطنی این ازدواج
شهید مطهری در این زمینه می گوید
خواستگاری دختران
پیامدهای منفی خواستگاری دختر
پس در نتیجه
فرمت فایل: پاورپوینت
تعداد صفحات: 29
مطالب مرتبط