دانلود پاورپوینت تاثیر محیط سرد بر فعالیت های ورزشی
بارزترین فشارآفرین های محیطی در هوای سرد
دمای هوا: در دمای رکتال ۲۲ درجه سانتی گراد فرد دچار مرگ می شود و وقتی دمای پوست به ۲- تا صفر درجه برسد سرمازدگی اتفاق می افتد.
وزش باد: باد به دو روش دفع گرما را تشدید می کند ۱- از طریق انتقال( به حرکت در آوردن لایه های هوای محبوس در لباس های عایق دار) ۲- افزایش خنک کنندگی تبخیری
هوای خشک: هوای سرد و خشک دربردارنده آلاینده ها است. این هوا بر عضلات صاف اطراف مجاری ریه ها و نایژه ها تأثیر می گذارد. تنفس این هوا باعث نایژه تنگی ناشی از ورزش می شود. که در آن حجم بازدمی ریه ها کاهش می یابد.
فرو بردن بدن در آب: در حالت استراحت خنک شدن با آب سرد بین ۲۰ تا ۲۵ برابر مؤثرتر از خنک شدن با هوا با همان دماست.
پاسخ های سازشی به سرما
۱- کاهش گرمای دفعی
۲- افزایش گرمای تولیدی
۳- به حرکت درآوردن سوخت های متابولیکی
کاهش گرمای دفعی از طریق تحریک سمپاتیکی عضله صاف اطراف سرخرگچه ها در پوست ایجاد می شود. با انقباض این عضلات جریان خون به محیط بدن کاهش یافته و از دفع گرما جلوگیری می شود. افزایش نسبی حجم خون مرکزی بدن واکنشی را در پی دارد که طی آن گیرنده های مربوط به حجم خون در دهلیز چپ، هورمون AVP را غیر فعال می نماید. در نتیجه حجم ادرار افزایش می یابد.
افزایش گرمای تولیدی: هرگاه دمای بدن به کمتر از ۳۵ درجه سانتیگراد کاهش یابد، بدن شروع به لرزیدن کرده که در نتیجه این مکانیزم گرمای بدن به ۴ تا ۵ برابر حالت استراحت افزایش می یابد.
به حرکت درآوردن سوخت های متابولیکی: اثرات چند هورمون باعث می شود تا سلول های بدن میزان متابولیسم را افزایش دهند. افزایش متابولیسم باعث تولیدگرما در بدن می شود. سرد شدن بدن محرکی جهت آزاد شدن تیروکسین است. این هورمون می تواند متابولیسم بدن را تا ۱۰۰ در صد افزایش دهد. همچنین کاتکولامین ها فعالیت دستگاه عصبی را تحریک کرده و بالا می برند و بر روی میزان متابولیسم تمام سلول های بدن اثر می گذارند.
فهرست مطالب
بارزترین فشارآفرین های محیطی در هوای سرد
پاسخ های سازشی به سرما
سوخت و ساز در محیط های سرد
هوای سرد و انجام فعالیت بدنی
استفاده از فعالیت بدنی برای تولید گرما
دفع گرما از طریق ریه ها
تأثیر تمرین بدنی بر پاسخ ها به هوای سرد
تأثیر هوای سرد بر استقامت قلبی تنفسی
تأثیر هوای سرد بر استقامت عضلانی
تمرین های استقامتی و سازگاری با سرما
تأثیر هوای سرد بر قدرت و توان عضلانی
فرو رفتن در آب سرد و اجرای فعالیت بدنی
نوع فعالیت در آب سرد
سازگاری با هوای سرد و آب سرد
دستگاه عصبی خودکار و سازگاری با سرما
علائم بالینی و نشانه های کم گرمایی (هیپوترمی)
فرمت فایل: پاورپوینت
تعداد صفحات: 24
مطالب مرتبط