پاورپوینت زندگینامه عطار نیشابوری

این پاورپوینت به زندگینامه عطار نیشابوری، شاعر و عارف برجسته ایرانی، می‌ پردازد. محتوای آن شامل دوران کودکی، آثار ادبی و عرفانی، سفرهای روحانی، و تأثیرات او بر ادبیات و عرفان ایرانی است.

عطار نیشابوری

مقدمه
عطار نیشابوری، یکی از شاعران و عارفان بزرگ ایران در اواخر قرن ششم و اوایل قرن هفتم هجری قمری است. او در سال ۵۴۰ هجری قمری مطابق با ۱۱۴۶ میلادی در شهر نیشابور به دنیا آمد. نام او «محمد»، لقبش «فریدالدین» و کنیه‌اش «ابوحامد» بود و در اشعارش بیشتر با تخلص «عطار» و گاهی نیز «فرید» شناخته می‌شود. عطار نیشابوری به دلیل زندگی پرماجرای خود و آثار بی‌نظیری که خلق کرده، جایگاه ویژه‌ای در ادبیات فارسی و عرفان اسلامی دارد.

درباره دوران کودکی او اطلاعات زیادی در دست نیست، جز اینکه پدرش در شهر شادیاخ به شغل عطاری، که در آن زمان به معنای دارو فروشی بود، مشغول بود و در این کار مهارت زیادی داشت. پس از درگذشت پدر، فریدالدین کار پدر را ادامه داد و به شغل عطاری پرداخت. او در همان زمان به طبابت نیز مشغول شد، هرچند اطلاعات دقیقی در مورد اینکه نزد چه کسی طبابت را فرا گرفته، وجود ندارد. عطار به عطاری و طبابت ادامه می‌داد تا زمانی که انقلابی روحی در او به وجود آمد و مسیر زندگی‌اش را برای همیشه تغییر داد.

یکی از داستان‌های معروف درباره این تحول روحی او این است که روزی در دکان خود مشغول به معامله بود که درویشی به آنجا رسید و چندین بار از او چیزی طلب کرد، اما عطار به او چیزی نداد. درویش به عطار گفت: “ای خواجه، تو چگونه می‌خواهی از دنیا بروی؟” عطار پاسخ داد: “همانگونه که تو از دنیا می‌روی.” درویش گفت: “آیا تو می‌توانی مانند من بمیری؟” عطار پاسخ داد: “بله.” درویش سپس کاسه چوبی خود را زیر سر نهاد و با گفتن کلمه «الله» از دنیا رفت. این صحنه تأثیر عمیقی بر عطار گذاشت و او به شدت متغیر شد. پس از این واقعه، عطار تصمیم گرفت مسیر زندگی خود را تغییر دهد.

پس از مشاهده حال درویش، عطار نیشابوری دست از کسب و کار کشید و به خدمت شیخ‌الشیوخ، عارف بزرگ رکن‌الدین اکاف، رفت که در آن زمان عارفی معروف بود. عطار به دست او توبه کرد و به ریاضت و مجاهدت با نفس مشغول شد و چندین سال در خدمت این عارف بزرگ بود. سپس، بخشی از عمر خود را به رسم سالکان طریقت در سفر گذراند و از مکه تا ماوراءالنهر به سفر پرداخت. در این سفرها، بسیاری از مشایخ و بزرگان زمان خود را زیارت کرد و از آنان بهره‌مند شد.

در یکی از همین سفرها، عطار نیشابوری به خدمت مجدالدین بغدادی رسید. زمانی که عطار به سن پیری رسیده بود، بهاءالدین محمد، پدر مولانا جلال‌الدین بلخی، با پسر خود به عراق سفر کرد و در مسیر خود به نیشابور رسید. در این ملاقات، عطار نیشابوری نسخه‌ای از کتاب اسرارنامه خود را به مولانا جلال‌الدین که در آن زمان کودکی خردسال بود، هدیه داد. این دیدار تأثیر عمیقی بر زندگی و مسیر عرفانی مولانا گذاشت.

عطار نیشابوری در طول زندگی خود، چه در دوران فعالیت به عنوان عطار و طبیب و چه در دوران پیری که به گوشه‌گیری از خلق زمانه پرداخت، همواره فردی پر تلاش بود. او بخش بزرگی از عمر خود را به سرودن و نوشتن آثار منظوم و منثور اختصاص داد و آثار ارزشمندی از خود به جا گذاشت که تا امروز نیز مورد تحسین و توجه اهل ادب و عرفان قرار دارد.

فهرست مطالب
مقدمه
آثار عطار
عرفان عطار
درگذشت عطار


فرمت فایل دانلود فرمت فایل: پاورپوینت

تعداد صفحات تعداد صفحات: 20

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط