پاورپوینت جلبک ها

پاورپوینت جلبک ها به بررسی انواع جلبک‌ ها، ویژگی‌ های زیستی، کاربردهای صنعتی، دارویی و کشاورزی آن‌ها می‌ پردازد. این مقاله به معرفی جلبک‌ های ریز و درشت، نقش آن‌ها در تولید سوخت‌ های زیستی و اهمیت آن‌ها در صنایع غذایی و دارویی می‌ پردازد.

پاورپوینت جلبک ها

مقدمه

جلبک‌ ها گروهی متنوع از موجودات زنده هستند که به دلیل ویژگی‌ های خاص و کاربردهای گسترده در صنایع مختلف، از اهمیت زیادی برخوردارند. این موجودات در محیط‌ های مختلف آبی و حتی در شرایط غیر معمول مانند دریاچه‌ های نمک و چشمه‌ های آب گرم یافت می‌ شوند. با توجه به توانایی آن‌ها در فتوسنتز و تولید مواد مغذی، جلبک‌ ها نقش مهمی در اکوسیستم‌های آبی و همچنین در زنجیره غذایی موجودات دارند.

امروزه جلبک‌ها به عنوان منبعی ارزشمند در تولید سوخت‌های زیستی و مواد دارویی مورد توجه قرار گرفته‌اند. ساختار ساده و قابلیت رشد سریع آن‌ها، جلبک‌ها را به یکی از منابع پایدار و تجدیدپذیر برای تولید انرژی تبدیل کرده است. علاوه بر این، جلبک‌ها در تولید متابولیت‌های ارزشمند و همچنین در کشاورزی به عنوان کود و بهبوددهنده خاک کاربرد دارند. این پاورپوینت به معرفی انواع جلبک‌ها، از جمله ریز جلبک‌ ها و ماکرو جلبک‌ ها، و کاربردهای متنوع آن‌ها در صنایع مختلف می‌پردازد.

ریز جلبک‌ ها

ریز جلبک‌ ها موجودات تک سلولی میکروسکوپی هستند که می‌توانند از طریق فتوسنتز، انرژی خورشیدی را به انرژی شیمیایی تبدیل کنند. آن‌ها حاوی ترکیبات زیستی متعددی هستند که برای استفاده تجاری مورد توجه قرار گرفته است. اندازه ریز جلبک‌ها از حد چند میکرون فراتر نمی‌رود، در حالی که طول برخی از جلبک‌های ماکروسکوپی به بیش از 66 متر می‌رسد و از سوی دیگر، به دلیل تنوع تکاملی که طی میلیون‌ها سال حاصل شده است جلبک‌ها قادرند در زیستگاه‌های بسیار متنوع ازلحاظ دما (مناطق قطبی تا چشمه‌های آب گرم) و شدت نور تابشی رشد کنند.

ریز جلبک‌ ها، نخستین گیاهان عالی تولید کننده اکسیژن ،فرآیندی که منجر به پیدایش اتمسفر می‌شود هستند. علاوه بر این جلبک‌ها مهم‌ترین مصرف‌کنندگان دی‌اکسید کربن و نیز نخستین سطح از زنجیره غذایی اکوسیستم‌های آبی را تشکیل می‌دهند. از ریزجلبک‌ها می‌توان برای تولید گسترده‌ای از متابولیت‌ها مانند پروتئین، چربی، کربوهیدرات، کارتنوئیدها و یا ویتامین‌ها برای سلامت، تغذیه و مواد افزودنی، مواد آرایشی و برای تولید انرژی استفاده کرد. از این نوع از جلبک‌ها همچنین به‌منظور افزایش ارزش غذایی مواد غذایی و خوراک دام با توجه به ترکیب شیمیایی آن‌ها استفاده می‌کنند. همچنین آن‌ها نقش بسیار مهمی در پرورش آبزیان دارند و می‌توان آن‌ها را در لوازم آرایشی و بهداشتی استفاده کرد.

ماکرو جلبک‌ ها

جلبک‌های دریایی درشت مولکول ازجمله منابع زنده و تجدید پذیر دریاها و اقیانوس‌ها هستند. جلبک‌های دریایی برای انسان‌ها و حیوانات به‌عنوان غذا و منابع ارزشمندی از مواد طبیعی هستند. جلبک‌ها از دیرباز در کشورهای باستانی حواشی اقیانوس‌ها مانند ژاپن، چین، کره و دیگر کشورها به‌عنوان غذای اصلی موجود در رژیم غذایی استفاده شده است و امروزه انسان‌ها از محصولات حاصل از ماکروجلبک‌ها در زندگی روزمره خود به طرق مختلف استفاده می‌کنند. مثلاً انواع پلی ساکاریدهای استخراجی از جلبک‌ها در خمیر دندان، صابون، شامپو، مواد آرایشی، مواد غذایی و دارویی استفاده می‌شود. ماکروجلبک‌ها یا جلبک‌های دریایی به سه گروه جلبک‌های قهوه‌ای، قرمز و سبز طبقه‌بندی می‌شوند.

جلبک‌ های قهوه‌ای

جلبک‌ های قهوه‌ای یا فائوفیت‌ها بزرگ‌ترین گروه از جلبک‌ها ازنظر اندازه هستند. مثلاً طول کلپ‌های غول‌پیکر به بیش از 45 متر می‌رسد. رنگ این جلبک‌ها، قهوه‌ای و یا قهوه‌ای زرد است و در آب‌های معتدله و سرد یافت می‌شوند. جلبک‌های قهوه‌ای دارای قسمت ریشه مانندی هستند که آن‌ها را متصل به زمین نگه می‌ دارد.

فهرست مطالب

مقد مه
جلبک‌ ها
تفاوت‌ های بین جلبک‌ ها و گیاهان عالی
انواع جلبک‌ ها
ریزجلبک‌ها
ماکروجلبک‌ها
جلبک‌های قهوه‌ای
جلبک‌های قرمز
جلبک‌های سبز
اهمیت جلبک‌ها به‌عنوان غذای انسان
کاربرد جلبک‌ها در تهیه داروها
کاربرد جلبک‌ها در مکمل‌های غذایی
کاربرد جلبک‌ها به‌عنوان سوخت‌های زیستی
اهمیت جلبک‌ها در اکوسیستم آبی
کاربرد جلبک‌ها برای تصفیه آب و فاضلاب
استفاده از جلبک‌ها در کشاورزی
استفاده از جلبک‌ها به‌عنوان کود
کاربرد عصاره جلبک دریایی در گیاهان
استفاده از جلبک‌ های دریایی در دامداری‌ ها
منابع


فرمت فایل دانلود فرمت فایل: پاورپوینت

تعداد صفحات تعداد صفحات: 73

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.