مقاله ساختمانهای آجری بدون تیر آهن و بتن

Paper brick buildings without beams and concrete

دانلود مقاله ساختمانهای آجری بدون تیر آهن و بتن

آجر

آجر در ساختمان از زمانهای بسیار دور جا و مکانی داشته  و توانسته جای خود را در تاریخ پرکندو سرآمد مصالح ساختمانی باشد آجر در زمانی که در بابل اختراع شد و ساختن خشت و پختن آن معمول گشت. روزبروز در پهنه گیتی گسترش پیدا کرد و   می توان گفت بطور شعاعی کره زمین را دربرگرفت. خاک رس در اکثر نقاط زمین یافت می شود و این بهترین وسیله ای بود که اکثر مردم دنیا با آن شناخت پیدا کردند و پس از اینکه آن را به شکل خمیر گل درآوردند، در قالب به آن فرم دادند و در مقابل هوا و آفتاب خشک کردند و در کوره به آتش کشیدند و پختند و پس از اینکه جسم مقاومی شد از آن درخانه سازی و دیگر کارهای ساختمانی مورد بهره برداری قرار دادند. ساده ترین مصالح ساختمانی که از دیرزمان تا به امروز در دسترس فقیرترین و غنی ترین مردم دنیا قرار داشته همانا خشت و آجر می باشد.

تاریخ آجرسازی را پنجهزار سال قبل از میلاد می دانند. مردمی که در کناره های رود نیل زندگی می کردند می دیدند که رودخانه در آرامش پس از طغیان و ته نشین شدن رسوبات که از نرمه های خاک رس مخلوط با آب که پس از تابیدن آفتاب بروی آن ترکهای متعددی خورده و به قطعات کوچک و بزرگ و به ضخامت تقریبی ۴ تا ۵ سانتی متر مانند قالبهایی از گل بریده شده و آماده برای کارهائی مانند دیوارسازی در کناره های رود نیل بجا مانده این قطعات را مورد استفاده قرار دادند و به کمک یکدیگر آنها را به دیوار و خانه تبدیل کردند. از آنجا که همیشه در فکر نوآوری وپیشرفت بوده اند از پیدایش دنیا تا به امروز این صفت در وجود بشر رشد کرده و ذوق هنری که همیشه در وجود انسانها به تکاپو افتاده و خلاقیت درونی خود را آشکار کرده و آنهائیکه دست اندرکار بنا و بناسازی بوده اند  به این فکر افتادند که چطور می شود خشت ها را محکمتر ساخت. بنابراین گل رس را با مقداری پهن مخلوط کرده و پس از لگدکردن ورز دادند.  گل آماده شده را در قالب به شکل خشت درآوردند و بعدها برای اینکه گل در زمانیکه مقابل نور آفتاب آب خود را از دست می دهد ترک نخورده و محکمتر به هم بچسبد از کاه استفاده کردند کاه را پس از خیس کردن با خاکی که قراربود برای خشت مالی آماده شود مخلوط کردند و خاک رس و کاه را با آب در هم آمیختند و به شکل گل نیم کاه در قالب به خشت تبدیل نمودند و کاه مانند آرماتور در گل باقیمانده و مانع ترک خوردگی خشت گردید.( کاه را خیس می کردند که نرم شود و در موقع خشت مالی به دست آسیب نرساند.)  از روزی که خشت به آجر تبدیل شد و انسان آجر را شناخت و دانست یکی از عمده ترین مصالح ساختمانی است که بطور وفور باید از آن استفاده کرد، بر آن شدند که هر روز دامنه آجر را وسعت دهند و کاربرد آن که در همه جای ساختمان بود بکار گیرند.

محققین بطور جمع بر این باورند که استادکاران بلامنازع در مشرق زمین بودند که ساختن آجر و استفاده از آن را مورد استفاده قرار دادند. انتخاب قالب و شکل گیری خشت و آجر از نظر محققین فن در اوائل کار مشکل بود یا بهتر بگوئیم هنری بود که باید روی آن فکر می شد با اینکه در مصر رسوبات ته نشین شده کناره های رود نیل را پس از خشک شدن روی هم قرار دادند و با آن دیوار ساختند ولی در شکل گیری قالب پس از مدتها و اینکه خشتها و آجرها چگونه روی هم قرار بگیرند که خراب نشوند و برای هم گیر شدن و نگهداری یکدیگر چه باید کرد تا دیوار استوار بماند. بهترین فرمی که انتخاب کردند آجرهای مکعبی شکل بود که باندازه های مختلفی در گوشه و کنار دنیا ساخته شد و دلیل آن هم این بود که نیم و نیم دو آجر روی هم قرار گیرد. این آجرها با ضخامتهای مختلفی همراه بود در ابتدا آجرها بزرگ و بسیار ضخیم و با طول عرضهای متفاوت، ولی کم کم به نازکی گرائید. مکعبها آجری شکل بعدها و به مرود ایام به قطعات کوچکتری تقسیم شد و بر هر قطعه ای نامی نهادند که این نامها سینه به سینه و زمان به زمان گذشت و درهر گوشه ای به زبان محلی آن گوشه متداول گشت و چون از سواد و سوادآموزی خبری نبود، در بعضی محلات با تحریفهایی همراه بود و همان تحریفها سینه به سینه به نسلهای بعدی انتقال پیدا کرد، پس از آنکه فرهنگ مردم هر کشوری به رشته تحریر درآمد این نامها بطور یکسان متداول گشت.

ساختمان سازی در زمانهای قدیم هرچند بدوی و ابتدایی بود با پیشرفتی که خشت آجر داشت انسانها بر آن شدند که بیشتر فکر کنند و بهتر بسازند وطریقه بهتر ساختن و بهتر بکارگرفتن آجر و خشت را بیاموزند.

فهرست

آجر. ۳

آجرها و بلوکها ۶

مصارف آجر. ۷

تولید آجر رسی… ۸

پختن آجر. ۱۱

مشخصات فنی آجرهای رسی… ۱۳

خواص فیزیکی.. ۱۳

خواص مکانیکی.. ۱۵

خواص شیمیایی.. ۱۶

–  نمک های محلول موجود در آجر ۱۶

–  شوره. ۱۶

–  لکه. ۱۶

آجر عنصرسازه ای.. ۱۷

استفاده از آجر در نماسازی.. ۱۹

تقسیمات آجر. ۲۰

آجرهای نسوز. ۲۲

آجرهای ماسه – آهکی.. ۲۳

انواع آجرهای نسوز. ۲۴

آجرهای سیلیسی.. ۲۴

آجرهای آلومنییومی.. ۲۴

آجرهای نسوز قلیایی.. ۲۵

آجرهای نسوز ویژه. ۲۵

آجر زیرکونیم. ۲۵

آجر اکسید کروم- کوروندوم. ۲۵

توزیع نیروهای زلزله. ۲۶

حالتهای شکست.. ۲۷

شکست دیوارهای برشی.. ۲۷

شکست دیوارهای عرضی.. ۲۷

دلایل انتخاب این مدل آجر. ۲۸

معایب موجود در مصالح آجری.. ۲۹

نتیجه گیری.. ۲۹

گزارش بازدید از محل آجرپزی.. ۳۰

۱- کوره سنتی.. ۳۱

۲- روش نیمه سایشی.. ۳۲

منابع. ۳۳

اقلیم در ساختمان.. ۳۳

فرم ساختمان در رابطه با اقلیم : ۳۳

اقلیم گرم و خشک : ۳۷

اقلیم سرد: ۳۸

انسان، طبیعت: ۳۹

معماری.. ۴۱

گنبد در اقلیم گرم و خشک.. ۴۱

نوع مصالح : ۴۲

ساختمان های گلی : ۴۳

ساختمان های خشتی : ۴۳

ساختمان و انواع آن.. ۴۷

انواع ساختمان. ۴۷

انواع ساختمان از لحاظ مصالح مصرفی… ۴۸

ساختمان‌های بتنی.. ۴۸

ساختمان‌های فلزی.. ۴۸

ساختمان‌های آجری.. ۴۹

ساختمان‌های چوبی.. ۴۹

ساختمان‌های ترکیبی.. ۵۰

منابع. ۵۰

ساختمان.. ۵۰

مقاوم سازی ساختمانهای آجری غیرمسلح موجود. ۵۴

بررسی علل آسیب پذیری ساختمانهای آجری و بتنی در برابرزلزله. ۵۵


فرمت فایل دانلود فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات تعداد صفحات: 51

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط