دانلود مقاله اقتصاد سلامت تحقیق مقاله اقتصاد سلامت مقالات اقتصاد سلامت مقاله اقتصاد بهداشت مقاله اقتصاد بهداشت و درمان مقاله در مورد اقتصاد سلامت تحقیق اقتصاد سلامت رشته اقتصاد سلامت کتاب اقتصاد سلامت مقالات اقتصاد سلامت اقتصاد سلامت چیست اقتصاد سلامت در ایران اقتصاد سلامت در بیمارستان مقالات اقتصاد سلامت اقتصاد سلامت مقاله
اقتصاد و سلامت
کارشناسان میگویند رکود اقتصادی باعث تشدید شکاف طبقاتی میشود واین شکاف زمینهساز ایجاد سیستم سلامت ناکارآمد است اما بهنظر میرسد این رکود بر طول عمر مردم تأثیر اثبات شدهای ندارد…
در دوران بحران اقتصادی مشکلات ریز و درشت زیادی مورد توجه قرار میگیرند. از امنیت شغلی گرفته تا مسایل بسیار جزییتر. اما کمتر کسی را می توان یافت که نسبت به این مشکلات اجتماعی نگاه مثبتی داشته باشد. با وجود این طبق نتایج بعضی مطالعات یکی از تاریکترین گوشههای زندگی همواره طی بحرانها کمرنگتر شده است. این زاویه تاریک چیزی نیست جز سایه مرگ!!
اکثر مردم معتقدند استرس اثری منفی روی سلامتی دارد اما براساس تحقیقات در کشورهای پیشرفته شرایط بد اقتصادی به کاهش نرخ مرگ منجر میشود. بخشی از این کاهش به علت کم شدن تصادفات و مرگهای ناشی از آنهاست. البته کاهش تصادفات در شرایط بحران اقتصادی کاملا توجیهپذیر است. در چنین اوضاعی به دلیل افزایش بیکاری و همچنین افزایش قیمت بنزین رفت وآمدها کمتر میشود.
ولی جالب اینجاست که مرگ در اثر بیماریهای قلبیعروقی، کبدی و حتی آنفلوآنزا و پنومونی هم کاهش پیدا میکند. هنوز برای هیچ یک از این موارد توجیه قابل قبولی پیدا نشده است. در سال ۲۰۰۰ اقتصاددانی به نام کریستوفر روم در دانشگاه کارولینای شمالی مطالعه جالبی انجام داد. کریستوفر از سال ۱۹۷۲ تا ۱۹۹۱ همه موارد اخراج از کار در یک جمعیت ثابت را مورد مطالعه قرار داده بود. براساس نتایج به دست آمده هر یک درصد افزایش در نرخ اخراج از کار با ۶/۰ درصد کاهش در نرخ کلی مرگ همراه بود.
استفان برزوکا، استاد بهداشت عمومی در دانشگاه واشنگتن با استفاده از این تحقیق و مطالعات مشابه آن مقالهای به چاپ رسانده است. در این مقاله کاهش مصرف سیگار و الکل در زمان بحران اقتصادی علل اصلی کاهش مرگ عنوان شدهاند. دلیل این کاهش مصرف هم بسیار ساده است: صرفهجویی در هزینهها.
البته علتهای دیگری هم برای کاهش نرخ مرگ وجود دارند. مثلا استراحت بیشتر در خانه یا وقتگذرانی بیشتر با دوستان. برزوکا معتقد است این ضربالمثل که کار سخت هیچوقت کسی را نکشته اشتباه است. یکی از خصوصیات توسعه سریع اقتصادی این است که مردم برای به دست آوردن پول بیشتر به هر کاری دست میزنند. ساعت کاری خود را افزایش میدهند یا حتی هر فرد در چند جا مشغول به کار میشود.
فهرست
اقتصاد و سلامت
بحرانها چاقی میآورند
وضعیت کنونی شاخصهای عدالت درسلامت در جمهوری اسلامی ایران
ناعدالتی درسلامت در کشور
اقتصاد و عدالت در سلامت
زمینههای قانونی عدالت در سلامت در جمهوری اسلامی ایران
تشکیل شورای عالی سلامت
قانون برنامه پنجساله چهارم و عدالت در سلامت
منابع
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 17
مطالب مرتبط