پاورپوینت گیاه دارویی آنغوزه به معرفی و بررسی گیاه آنغوزه (Ferula assa-foetida) می پردازد. این گیاه چند ساله و علفی، دارای ساقهای راست و گوشت دار به ارتفاع 1 تا 2 متر است و در مناطق مختلف ایران از جمله هرمزگان، خراسان و کرمان رشد می کند. آنغوزه از طریق بذر تکثیر میشود و شیرابهای با ترکیبات رزین، صمغ و اسانس تولید میکند که در صنایع دارویی و کشاورزی کاربرد دارد. روش های برداشت شامل پیچاندن، کشتن، تیغ زدن و جمع آوری شیرابه است. به منظور حفظ منابع طبیعی و بهره برداری پایدار، رعایت اصولی مانند عدم برداشت بوته های جوان و قرق مراتع ضروری است.
نام فارسی : آنغوزه
نام علمی : Ferula assa-foetida
تیره: چتریان یا umbelliferae
نام انگلیسی : Stinking assa
نامهای دیگر فارسی : آنغوزه هراتی ، خوراکما ، کورن کما ،حلتیت
گیاهیست پایا، علفی، بوته ای یا درختچه ای ، ومنوکارپیک است. ، ساقه ای راست ، تقریباً استوانه ای وگوشتدار دارد که ارتفاعی متجاوز از 1تا 2 متر پیدا می کند . ریشه ای ضخیم و گوشتدار مخروطی شکل به قطر 7 تا 10 سانتی متر دارد که معمولاً تا عمق 30 تا 40 سانتی متر در خاک فرو می رود . برگها به صورت روزت روی زمیـن گسترده می باشند و دارای بریدگی های عمیق و تقسیمات فرعی می باشند . آنغوزه با توجه به وضعیت خاک ، میزان بارندگی و پراکنش آن و سایر عوامل محیطی ، در طول زندگی یکبار به گل می رود و چون پس از تشکیل بذر در گیاه، تمامی شیرة پروردة آن برای ساختن بذر به مصرف می رسد ، گیاه برای همیشه خشک خواهد شد
آنغوزه در منطقة وسیعی از کوه های مرزی استان هرمزگان ( سواحل خلیج فارس ) تا دامنة جنوبی البرز را در بر می گیرد. این گیاه بومی استپ های شرق ایران و غرب افغانستان می باشد و در اکثرنقاط ایران یافت می شود . در مناطق خراسان : طبس ، سبزوار، شاهرود، بسطام، بین دامغان و سبزوار، نیشابور،مشهد ، کرمان ، مرغاب اصفهان ، اردستان ، نائین ، خورو بیابانک ، بلوچستان ، اشترانکوه ، استان بوشهر و فارس وسایر مناطق در ارتفاعات 1800 متری مشاهده می شود.
فرمت فایل: پاورپوینت
تعداد صفحات: 32
مطالب مرتبط