این تحقیق در مورد اقتصاد آمریکا می باشد. در این تحقیق تأثیر آمریکا را بر اقتصاد جهانی مورد بررسی قرار می گیرد. این تحقیق به دانشجویان رشته های حسابداری ، اقتصاد ، امور مالی و دیگر رشته های مرتبط پیشنهاد می گردد.
مقدمه
ایالات متحده آمریکا یکی از بزرگترین اقتصاد های جهان را در اختیار دارد. تولید ناخالص داخلی این کشور نزدیک به ۲۱.۵تریلیون دلار است. در مقایسه، تمامی کشور های صاحب ارز یورو در اتحادیه اروپا (موسوم به یوروزون) مجموعاً به تولید ناخالص داخلی ۱۷.۵ تریلیون دلار در سال ۲۰۱۹ دست یافتند.
مرکزیت دلار به عنوان ارز ذخیره ی جهانی این امتیازات چشمگیر را به اقتصاد آمریکا دادهاست. آمریکا ضمن داشتن کسری تراز پرداختهای عظیم، میتواند هزینه و سرمایه مصرفی را فراتر از تولید داخلی تأمین کند و به سرمایهگذاریهایی دست زند که بسیار بیشتر از اندوختههای داخلی آن است، زیرا خارجیها علاقهمندند داراییهای خود را به دلار افزایش دهند.[۴] آمریکا به لحاظ سرانه تولید ناخالص داخلی مقام دهم را دارد.
نقش مرکزی دلار در بازارهای مالی، تضمینی برای رهبری جهانی آمریکا است. تلاشهای آمریکا برای ایجاد نظم جهانی مبتنی بر نظام دموکراسی و بازار آزاد بر مبنای همین برتری پولی بوده است. این برتری اما اکنون با چالشهایی مواجه است. با نایابشدن مشاغل خوب و تقاضای مکرر بانکهای بد و دولتهای خارجی فاسد برای کمکهای مالی، هر دو حزب دموکرات و جمهوریخواه درخصوص منافع نظم اقتصادی آزاد و یکپارچه مردد هستند.
در این حین، هر دو گروه متحدان و رقیبان نیز رهبری آمریکا را رو به زوال و وابستگی بالا به یک قدرت غالب را غیرمنطقی میبینند. البته بعید است این شرایط نشان از فروپاشی مالی و تغییر نظم جهانی در آینده نزدیک باشد. قدرت نظامی و سیاسی آمریکا هنوز در موقعیتی برتر قرار دارد و سرمایهگذاران هر زمان احساس خطر کنند به دلار پناه میبرند، حتی اگر منشأ خطر در آمریکا باشد.
با این حال برخی سرنخها همچون دور زدن بازارهای دلاری توسط عناصر مالی، نهادهای مالی بینالمللی که آمریکا در آنها حضور فعال ندارد و تعدد نشست وزرای مالی کشورها، زنگ خطر برای برتری پولی آمریکا است.
چشمانداز قدرت اقتصادی آمریکا در جهان
وابستگی فعلی جهان به دلار آمریکا این قدرت را به این کشور میدهد تا نظرات خود را به کرسی بنشاند. به عقیده کارشناسان آمریکایی اما رهبری دلار تنها زمانی تضمین خواهد شد که حس شود نقش واشنگتن از یک رهبر به شریک مدیریتی تغییر کرده است، نقشی که از یکپارچگی نظام مالی جهان حول محور منافع آمریکایی حمایت خواهد کرد.
اصولا انتخاب دلار برای مبادله، سرمایهگذاری و پسانداز مبتنی بر قضاوت افرادی است که معتقدند دلار ابزاری مناسب برای این اهداف است. گرچه این قضاوتها درحالحاضر گسترده است، اما بهطور غیرمنتظره و کامل میتواند تغییر کند.
در بسیاری از جوانب، ظهور دلار آمریکا زودتر از انتظارات بود. اقتصاد آمریکا در دهه ۱۸۷۰ میلادی از بریتانیا سبقت گرفت و تا جنگجهانی اول به بزرگترین صادرکننده جهان تبدیل شد. با این حال، در پایان جنگجهانی دوم با پیروزی نظامی، ایالاتمتحده توانست در موقعیتی برتر درسطح جهانی قرار گیرد، درحالیکه اقتصاد آن با شبکه منافع جهانی همخوانی نداشت.
در دهههای بعد، اما دلار توانست تا پایان تسعیر طلا، تبهای تورمی، گسترش شکافهای تجاری، کسریهای بودجه شدید، تعطیلیهای دورهای دولت آمریکا و بحرانهای مالی جهانی تاب آورد.
فهرست مطالب
مقدمه
چشمانداز قدرت اقتصادی آمریکا در جهان
ظهور و افول قدرت اقتصادي آمريکا
نتیجه گیری
منابع
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 12
مطالب مرتبط