مقدمه
نظریه ولایت فقیه که پیش از امام خمینی ( ق) مطرح بوده است با ابتکارات او چهره ای تازه و عملی به خود گرفت . ایشان فقیه را قادر بر تشکیل و اداره حکومت اسلامی معرفی کرد ، با شجاعت خاص خود توطئه استکباری و استعماری مخالفت با ولایت فقیه را خنثی کرد ، نظریه تشیع در اداره حکومت را پیاده کرد ، با کتاب های کشف الاسرار ، الرسائل و بیع، بحث ولایت فقیه را گسترش داد و بالاخره پس از پیروزی انقلاب برای حل مشکلات پیش آمده ابعاد تازه ای از حکومت اسلامی را تبیین نمود .
امام راحل ، برای بیان این که حکومت اسلامی در عصر غیبت نیز لازم است سه دلیل آورده اند :
1- روش پیامبر اکرم ( ص) ؛
2- اجرای احکام اسلامی در همه زمان ها لازم است ؛
3- کیفیت قانون های اسلامی به ونه ای است که بدون حکومت قابل اجرا نیست .
– ایشان تمام افراد را در اجرای قانون ، یکسان می دانند .
– امام برای اثبات ولایت فقیه دلیل های عقلی و روایتی بسیاری آورده اند ؛ همچنین رهبر اسلامی را شخصی آگاه به قوانین اسلام ، عادل و در نتیجه دارای اختیارات ولایتی معصومان (ع) معرفی می فرمایند .
حاکم کیست ؟
نخستین اصل مورد قبول در بحث حکومت آن است که هیچ فردی بر فرد دیگر ولایت ندارد و ولایت و حکومت تنها از آن خداست . بنابر این باید تنها از خدا اطاعت کرد و پیروی غیر او برای کسی روا نیست . این اصل در حقیقت آزادی انسان را از قید و بند ، بندگی دیگران تضمین می کند . ولایت تکوینی خداوند یعنی او زمین و آسمان ها را آفریده است و ولایت تشریعی یعنی حق حاکمیت خداوند بر جامعه ، به عبارت دیگر تنها خداوند که پدید آورنده آسمان ها و زمین است حق حکومت بر آنها را دارد . و منظور از آسمان و زمین ، آن دو با تمام آن چیز هایی که در آن ها است از قبیل انسان ها و . . . .است .
فهرست مطالب
مقدمه 2
حاکم کیست 3
ولایت پیامبران و امامان معصوم 3
تاریخچه ولایت فقیه : غیبت 4
ولایت فقیه از دیدگاه امام خمینی (ره) 6
تبیین مسائل حکومت اسلامی پیش از انقلاب 9
تبیین مسائل حکومت اسلامی پس از انقلاب 10
دیدگاه های امام خمینی 11
اسلام و حکومت اسلامی پدیده الهی است 15
منابع و مآخذ 19
پیشنهادات و انتقادات 20
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 19
مطالب مرتبط