ای سی ها یا مدارهای مجتمع، قطعات الکترونیکی کوچکی هستند که از تعداد زیادی ترانزیستور، خازن، مقاومت و سایر اجزای الکترونیکی تشکیل شدهاند. انواع مختلفی از ای سی ها وجود دارد که هر کدام کاربرد خاص خود را دارند. برخی از رایج ترین انواع ای سی ها عبارتند از: ای سی های دیجیتال، ای سی های آنالوگ، ای سی های حافظه، و ای سی های پردازنده.
بخشی از متن پاورپوینت
حتی سادهترین کامپیوتر برای ذخیره یک بایت (کاراکتر) اطلاعات به هشت سوئیچ الکترونیکی نیاز دارد. بنابراین اگر میخواهید یک کامپیوتر با حافظه کافی برای ذخیره این پاراگرافی که میخوانید بسازید، تقریباً با 750 کاراکتر ضرب در 8 یا حدود 6000 سوئیچ مواجه هستید؛ تنها برای یک پاراگراف! اگر سوئیچهایی مانند آنچه در انیاک بود (لولههای خلأ تقریباً به اندازه انگشت شست یک فرد بزرگسال) تهیه کنید، با یک ماشین بزرگ و تشنه توان روبهرو خواهید شد که برای ادامه کارش به یک نیروگاه کوچک برق مختص خود نیاز دارد.
وقتی سه فیزیکدان آمریکایی ترانزیستور را در سال 1947 اختراع کردند، اوضاع تا حدودی بهبود یافت. ترانزیستورها کسری از اندازه لولههای خلأ و رلهها (کلیدهای الکترومغناطیسی که از اواسط دهه 1940 جایگزین لولههای خلأ شده بودند) بودند، انرژی بسیار کمتری مصرف میکردند و قابل اطمینانتر بودند. اما هنوز مشکل اتصال همه آن ترانزیستورها به یکدیگر در مدارهای پیچیده وجود داشت. حتی پس از اختراع ترانزیستورها، کامپیوترها هنوز هم تودههای درهمپیچیدهای از سیمها بودند.
مدارهای مجتمع همه اینها را تغییر داد. ایده اصلی آی سی این بود که یک مدار کامل، با تمام اجزای مختلف آن و اتصالات بین آنها، ایجاد و همه چیز به شکل ریزبینانه (میکروسکوپی) روی سطح یک قطعه سیلیکون بازآفرینی شود. این یک ایده کاملاً هوشمندانه بود و امکان ساخت انواع ابزارکهای «میکروالکترونیک» را از ساعتهای دیجیتال و ماشینحسابهای جیبی گرفته تا موشکها و فضاپیماها فراهم کرد.
قانون مور
مدارهای مجتمع طی دهههای 1960 و 1970 انقلابی در الکترونیک و محاسبات ایجاد کردند. ابتدا مهندسان دهها قطعه را روی تراشه قرار میداند که اصطلاحاً «یکپارچهسازی کوچکمقیاس» (Small-Scale Integration) یا SSI نامیده میشد.
فهرست مطالب
آی سی یا مدار مجتمع چیست؟
نسلهای مختلف آی سی
آی سی چگونه ساخته میشود؟
مراحل ساخت آی سی
انواع آی سی
بستههای مختلف آی سی
چه کسی آی سی را اختراع کرده است؟
فرمت فایل: پاورپوینت
تعداد صفحات: 45
مطالب مرتبط